Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jest taka sprawa, właśnie skończyłem pobierać terre, odpalam, gra
strasznie ścinała to zmiejszyłem ustawienia grafiki na 2, i dalej
chodzi bardzo średnio, dzwonie do kumpla i dowiaduje się że mu na 4
chodzi o wiele lepiej niż mi, a na dodatek ma słabsze parametry komputera, co jest?

Moje parametry:

procek: Intel i5 4 rdzeniowy 3GHz

8 RAM

windows 8, 64 bitowy

Karta graficzna GeForce GT 620, 4047 MB

Uprzedze pare pytań: Nie mam włączonych innych programów, próbowałem z gamebosterem, internet 2 mb.
p.s Pobrałem najnowsze sterowniki, i faktycznie pomogło ale jednak dalej coś jest nie tak.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Karta graficzna GeForce GT 620, 4047 MB

Masz odpowiedź dlaczego. Chcesz większą wydajność? To musisz połowę komputera, bo obstawiam, że to jest gotowiec.

Opublikowano

Ten GT 620 jest o wiele słabszy od Radeona 4850 z 2008 roku.I nie patrzy się na ilość pamięci bo twoja karta nawet 1 GB nie wykorzysta.I podaj jaki sprzęt mają koledzy że im lepiej chodzi bo mogą mieć starszy, ale za to lepszy.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

@up to jak wytłumaczyć to że koledzy ze starszymi modelami karty graficznej mniejszą jej pojemnościa i słabszą resztą komputera mają więcej fpsów?

Numerek i ilość pamięci nie jest wyznacznikiem wydajności. GT620 ma mniejszą wydajność niż 8800GT, który jest już staruszkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...